Egyértelmű elutasítás

2022.02.14. 11:41

Századvég: a magyarok kétharmada nem támogatja Márki-Zay Pétert

Mit gondol a politikailag aktív hazai lakosság a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, amely szerint a gyermekvédelmi törvényt el kellene törölni – teszi fel a kérdést a Századvég új közvélemény-kutatása.

Márki-Zay Péter egy egyetemistáknak tartott közéleti rendezvényen Magyarország Alaptörvényét bírálva kijelentette, hogy „aberráltnak és kimondottan tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az apa férfi, az anya nő”. A kutatási adatok tanúsága szerint a magyar választók többsége nem ért egyet a balliberális kormányfőjelölt szóban forgó állításával. A Századvég felmérése szerint a magyar lakosság 64 százaléka nem ért egyet azzal, hogy „aberráció” illetve „tahóság”, hogy az alaptörvény rögzíti: az anya nő, az apa férfi.

Még többen utasítják el azt a Márki-Zay Péter által felvetett gondolatot, hogy a gyermekvédelmi törvényt meg kell szüntetni, a kutatás szerint ezt 69 százalék tartja elfogadhatatlannak.

Borítókép: Márki-Zay Péter (független) polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában