Érthetetlen reakció

2022.02.25. 11:51

Donald Tusk ismét álhírrel ment neki a magyar kormánynak

A németeket és az olaszokat is bírálta a néppárti politikus.

„Németország, Magyarország, Olaszország olyan tagállamok, amelyek szégyellhetik magukat, mert vétózták a kemény oroszellenes szankciókat az unióban” – Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke ezzel ment neki a Twitteren a szóban forgó kormányoknak péntek reggel, miután hajnalban véget ért az Európai Tanács rendkívüli ülése, írja a Magyar Nemzet. Mint azt a lengyel ellenzék vezetője kifejtette, ebben a háborúban minden valóságos – Putyin őrültsége és kegyetlensége, az ukrán áldozatok, Kijev bombázása – szemben a felszínes szankciókkal. 

A néppárti elnök véleménye amiatt is érthetetlen, mert az EU vezetői és tagállami vezetők is nyíltan hirdetik, hogy az uniós csúcstalálkozón a blokk eddigi legszigorúbb szankcióiról sikerült megállapodni. 

Nem volt olyan ország, amely blokkolta volta a héten belül immár második oroszellenes intézkedéscsomagot. 

Orbán Viktor miniszterelnök a találkozóról bejelentkezve maga is azt hangoztatta, hogy egységben született döntés a szankciókról. 

Emlékezetes az is, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárnak már a hét elején el kellett oszlatnia a balliberális lapokban terjedő álhíreket, miszerint Magyarország vétózza a Moszkva elleni uniós fellépést. 

Ami Tuskot illeti, az ukrán háború megoldása érdekében a héten az Európai Néppárt tagpártjainak virtuális találkozóját hívta össze. 

Címkék#Donald Tusk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában