Obszcén gesztus

2022.02.02. 14:07

Beintett a televíziós kamerába az egyik jobbikos képviselő (videó)

Andrási András, Karcag egyik jobbikos önkormányzati képviselője obszcén kézjellel fejezte ki véleményét a televízió kamerájának.

Andrási András a városi költségvetés elfogadása előtt adta tudtára mindenkinek, hogy mi a véleménye a rendeletről, amelyre nemmel szavazott a karcagi ellenzék.

Szepesi Tibor, a település polgármestere Facebook-oldalán reagált a megdöbbentő kézmozdulatra.

„Karcag folyamatosan fejlődik, de az ellenzékre ebben nem számíthatunk! A város 2022. évi költségvetésére az ellenzéki összefogás helyi képviselői azt mondták, hogy: NEM! De a legfelháborítóbb, hogy a televízió kameráján keresztül még meg is üzenték a karcagiaknak, hogy – testületi ülésen – mennyire is érdekli őket a város sorsa, a karcagiak jövője!” – írta a polgármester.

A Karcag TV-nek adott nyilatkozatában azt mondta: a város költségvetése évtizedekre meghatározza a város jövőjét, hiszen olyan fejlesztéseket, prioritásokat tartalmaz, melyek szükségesek ahhoz, hogy Karcag tovább tudjon fejlődni.

– Ezt a költségvetési rendeletet, ahogy azt már megszoktuk az elmúlt években is, az ellenzéki képviselők nem szavazták meg 

– tette hozzá Szepesi Tibor.

A polgármester a Karcag TV-nek elmondta: utólag szereztek tudomást arról, hogy Andrási András obszcén kézjellel fejezte ki a véleményét a televízió kamerájának. 

Mint az a Karcag TV felvételein látszik, az ülésteremben napszemüveget viselő Andrási András a kamera előtt elhaladva megállt egy pillanatra, majd határozottan felmutatta jobb kezének középső ujját.

– Mélységesen elítélem ezt a fajta cselekedetet. Szerintem nagyon nem kell kommentálni. Önmagát minősíti az, aki ilyet tesz tv kamerái előtt. Mint ahogy önmagát minősítik azok is, akik ezután megpróbálják még mentegetni is – nyilatkozta Szepesi Tibor.

 

Felháborodtak a kommentelők

A polgármester Facebook-oldalán a kommentelők felháborodtak a történteken. „Hogy engedhet meg magának ilyet egy képviselő???Felháborító!!!!” – írta egy hölgy. Van, aki nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a kompenzációs listán a testületbe jutó Andrásit, mások azt írták, az obszcén megmozdulás az egész Jobbikot minősíti.

Az egyik kommentelő az eset kapcsán 2006-os történéseket idézett fel:

Emlékeztek még arra, amikor 2006-ban itt volt Gyurcsány? A Dérinében tartott gyűlést, a környékből ide buszoztatott embereknek. Mszp-t beengedték, a karcagi embereket kizárták. Előző években nyilvános volt minden gyűlés. No akkor megvártuk a végét, de Fletónak nagyon kellett szaladni a kocsihoz. Ott már olyan bátor volt, ott megmutatta a magasba tartott középső ujját! Hát ilyenek ezek az emberek! 

– summázta.

Borítókép: HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában