Francia elnökválasztás

2022.02.18. 16:49

A jobboldali Éric Zemmour miniszterenök-jelöltje Marion Maréchal lett

A politikus célja, hogy minél több nő legyen a kormányban. Megválasztása esetén az ország miniszterelnöke is egy fiatal hölgy lenne.

Az Elle nevű hetilapnak adott interjút az egyik legnépszerűbb jobboldali francia politikus, Éric Zemmour – írja a V4NA. 

A köztársasági elnökjelölt a lapnak elárulta, hogy megválasztása esetén alakítandó kormányában nagy szerepet szán a nőknek, úgy fogalmazott, hogy az sem kizárt, hogy több női politikussal dolgozna együtt, mint férfival.

A cikkből az is kiderül, hogy már megvan 

Zemmour leendő miniszterelnök-jelöltje, aki nem más, mint legnagyobb riválisa, a szintén jobboldali Marine Le Pen unokahúga, Marion Maréchal. 

Éric Zemmour pártja, a Reconquête (visszahódítás) a Twitteren jelentette be, hogy győzelmük esetén Éric Zemmour szívesen látná Marion Maréchal-t a kormánya miniszterelnökének. Ugyanakkor a bejegyzésben kitér rá a párt, hogy ennek egy feltétele van: Maréchal-nak rövid időn belül be kellene szállnia a kampányba Zemmour oldalán.

Bár Marion Maréchal 2017-ben kilépett a Front National (Nemzeti Front) nevű jobboldali pártból és a politizálást is abbahagyta, a politikai harcot nem adta fel végérvényesen. Ezt alátámasztja az ez év január végén a Le Figaro-nak adott nyilatkozata, melyben arról beszélt, hogy vissza akar térni a politikába és az is kiderült, hogy nagynénje, Marine Le Pen helyett Éric Zemmour-t támogatja.

A két politikus jó viszonya már korábban is látható volt. Maréchal a BFMTV-nek adott nyilatkozatában méltatta Zemmour-t, aki szerinte érdekes személy a politika világában. Zemmour február elején szintén elismerően beszélt Maréchal-ról, régi barátjának nevezte őt, aki szerinte egy nagyszerű és intelligens nő.

Borítókép: Marion Maréchal a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson 2021. szeptember 23-án / MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában