Közlemény

2022.01.26. 19:30

Fidesz: a baloldal a minimálbért is eltörölné

A baloldal a minimálbért is eltörölné – kommentálta a nagyobbik kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt, hogy ellenzéki politikusok sajtótájékoztatón a személyi jövedelemadó teljes visszatérítését ígérték a minimálbéreseknek választási győzelmük esetére.

A Fidesz úgy fogalmazott, hogy a baloldal „már megint összevissza kamuzgat és ígérget mindent, most épp a minimálbéreseknek”, miközben meg se szavazták a mostani 20 százalékos minimálbér-emelést, és „miniszterelnök-jelöltjük azt is kikotyogta, hogy szerinte a minimálbér teljesen felesleges, eltörölhető”.

A minimálbér eltörlésével a baloldal több százezer ember fizetését sodorná veszélybe, és kiszolgáltatná a dolgozókat a nagyvállalatoknak, a multiknak – olvasható a közleményben.

 

Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában