Hangulatkeltés

2022.01.25. 18:46

Emmi: a baloldal ismét kampányakciókra használja a pedagógusokat a szülők kárára

A minisztérium szerint a hétfőre meghirdetett sztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába.

Egyértelmű, hogy a január 31-re tervezett pedagógussztrájk a baloldal kampányakciója - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben.

Úgy fogalmaztak: közeledik a választás, a baloldal ismét kampányakciókra akarja felhasználni a pedagógusokat, és a pedagógus-szakszervezetek vezetői sajnálatos módon erre hajlandóak is a gyermekek és szülők kárára.

Hozzátették: a három hónapja zajló sztrájktárgyalások előtt "Gyurcsánynéval egyeztettek", és nem a megegyezés, hanem a politikai hangulatkeltés a céljuk.

Az Emmi szerint a hétfőre meghirdetett sztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, "a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába".

"A baloldal kampányát szolgáló szakszervezeti vezetők ismét a megbetegedések és iskolai karanténok miatt eleve nehéz helyzetben lévő dolgozó szülőket hoznák nehéz helyzetbe" - zárul a közlemény.

Borítókép: Diákok a felzárkóztató órán a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tantermében 2020. június 2-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában