A hűség napja

2021.12.14. 19:40

Orbán Viktor: száz éve vihar tombolt Magyarországon (videó)

A szabadság és a hazafiság a magyar politika két nagy hagyománya, "az ezeréves Magyarország két nagy tartóoszlopa, ezt a két tartóoszlopot pedig a hűség gerendája köti össze" - mondta a miniszterelnök Sopronban a Hűség napja ünnepi megemlékezésen.

"Száz évvel ezelőtt, a trianoni országvesztés idején olyan politikai vihar tombolt Magyarországon, amilyet még nem láthattak a magyarok"

– mondta Orbán Viktor, miniszterelnök a soproni népszavazás századik évfordulóján mondott beszédében. Úgy fogalmazott: 1921-ben Sopron és környéke körül sütött ki először a nap. 

 

Hálát adunk és köszönetet mondunk, valamint ünnepeljük is az ezer éve szakadatlan szívet, ünnepeljük Magyarországot

 – tette hozzá a miniszterelnök.

"Száz év után is erőt meríteni jövünk Sopronba. A helyzet ma is nehéz, szomszédságunkban veszély fenyeget, emberek vándorolnak egyik kontinensről a másikra, világjárvány sújtja az országot, ráadásul a Góliátok ismét visszaélnek a hatalmukkal" – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. "Azt akarják, hogy elfelejtsük ezeréves történelmünket, a kultúránkat, és vágjuk el magunkat a keresztény gyökereinktől. Egykor Clemenceau-tervnek hívták, ma pedig Soros-tervnek, ami egykor a Párizs környéki béke volt, az ma Európai Egyesült Államok” – vont párhuzamot a múlt és a jelen között a miniszterelnök, aki szerint száz éve fizikai, ma pedig szellemi megszállás folyik hazánk ellen.

 

Hozzáfűzte: ismét népszavazásra készülünk, és – emelte ki – nemet akarunk mondani az LMBTQ-propagandára, ahogy tettük a migráció ügyében is. 

Jogunk van megvédeni Magyarországot és biztosítani a magyar jövőt

– hangsúlyozta.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy száz éve voltak olyanok, akik Magyarország mellet és Ausztria ellen kampányoltak és szomorúan konstatálja, hogy vannak akik ma is ugyanígy viselkednek.

Nekik az az európai, aki feladja hitét, nemzetét és lelkét, és azt vallják, hogy jobban járnánk, ha valami mássá válnánk, csak magyarok ne maradjunk

– húzta alá a miniszterelnök, kiemelve: nekik az az európai, aki feladja a hitét, nemzetét, nyelvét és értékeit. "Mi azonban eddig sem engedtünk, és nem is fogunk" – nyomatékosította. 

Kiemelte: az elmúlt évtizedben egyesítették a nemzetet, munkát adtak mindenkinek, aki dolgozni akar, megerősítették a családokat, csökkentették a rezsit, gondoskodtak a legalacsonyabb keresetűekről és megvédték az országot az illegális bevándorlóktól. A távlatok is vonzók: jövőre a fiatalok nem fizetnek jövedelemadót, a családok visszakapják azt, amit idén befizettek, a minimálbér tovább emelkedik, és a nyugdíjasok újra megkapják a 13. havi nyugdíjat – sorolta. Hozzátette: a fegyveres testületek tagjait megbecsülik, modern honvédséget építenek, vannak exportképes vállalkozások, összekötik közúton és vasúton az egész Kárpát-medencét. 

 

 

A miniszterelnök hangsúlyozta:

azt javasoljuk, hogy Magyarország előre menjen, és ne hátra.

Végül Orbán Viktor kifejtette, hogy a szabadság és hazafiság a magyar politika két nagy hagyománya, az ezeréves Magyarország két nagy tartóoszlopa, amit a hűség gerendája köt össze. A miniszterelnök azt kérte: Sopron maradjon a következő száz évben is a hűség városa, amely összeköti a hazát és a szabadságot, és ezzel olyan szilárd építménnyé teszi Magyarországot, amelyben mi, magyarok otthon érezhetjük magunkat.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Hűség napja ünnepi megemlékezésen Sopronban 2021. december 14-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában