váltás

2021.11.08. 17:12

Fehéroroszországba szökött és menedékjogot kért a Capitolium egyik körözött amerikai ostromlója

Fehéroroszországba szökött és ott menedékjogot kért egy amerikai férfi, akit a Capitolium januári ostromában történt részvétele miatt az Egyesült Államokban köröztek – adta hírül a fehérorosz köztévé Belarus 1-es csatornája.

A csatorna vasárnap este adott műsorba egy interjút a férfival, aki Evan Neumann néven mutatkozott be. Mint mondta, márciusban érkezett Európába, aztán több hónapot Ukrajnában töltött, majd onnan augusztusban illegálisan távozott Fehéroroszországba, mivel – állítása szerint – az ukrán hatóságok üldözték.

A 48 éves férfi rajta van az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI)körözöttjeinek listáján, több pontban is vádat emeltek ellene, egyebek mellett azzal vádolják, hogy rendőrökre támadt.

Az AFP francia hírügynökség a hírében emlékeztetett egy júliusi jelentésre, amely szerint az ABC amerikai tévécsatorna interjút készített egy férfival, aki megvette Evan Neumann házát, és azt állította, hogy az eladó Ukrajnában van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában