ez így rendben van?

2021.09.04. 09:32

Elvesztette a Biden-adminisztráció a migránsgyerekeket

A befogadott és az Egyesült Államokban tartózkodó migránsgyerekek harmadának nem tudják a tartózkodási helyét az amerikai hatóságok.

Csak 2021 januárja és májusa között az ezzel foglalkozó tisztségviselők 14 600 alkalommal kíséreltek meg kapcsolatba lépni befogadott kísérő nélküli kiskorúakkal, de 4 890 alkalommal nem sikerült a kapcsolatfelvétel, és ezeknek a gyermekeknek nem is tudnak semmit a tartózkodási helyéről, és arról, hogy élnek-e egyáltalán – ismerteti a V4NA Hírügynökség.

Az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium által közzétett adatok alapján az idő előrehaladtával egyre kevesebb gyermekkel tudnak kapcsolatba lépni, annak ellenére, hogy folyamatosan érkeznek kísérő nélküli kiskorúak az ország területére.

Az adatok szerint a Biden-adminisztráció kevesebbszer kezdeményezte a kapcsolatfelvételt a gyermekekkel, mint korábban, annak ellenére, hogy egyre több gyermeket kellene megfigyelniük. Ezt a helyzetet pedig az is súlyosbítja, hogy június és július hónapban rekord számban érkeztek kísérő nélküli kiskorúak. Ezzel párhuzamosan, amíg januárban 1000 kísérletből minden negyedik kapcsolatfelvétel volt sikertelen, addig májusra 5000 próbálkozásból már minden harmadik megkeresés. Az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium szóvivője ezzel kapcsolatban kiemelt, hogy a kiskorú migránsokat legtöbb esetben családtagok, rokonok vagy civil szervezetek fogadják be, ezért nem kel aggódni.

„Bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy ellenőrizzük a gyermekeket, miután átadtuk őket a rokonoknak vagy a támogatóknak, rendszeresen megpróbáljuk felvenni a kapcsolatot a nevelőkkel és a gyermekekkel, de sokszor nem veszik fel a telefont, vagy nem akarják velünk a továbbiakban tartani a kapcsolatot” – mondta el a szóvivő.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik