rendkívüli időjárás

2021.08.13. 09:51

Többen meghaltak egy közép-kínai városban a heves esőzések miatt

Az esőzések következtében 21 ember veszítette életét, és a mentőcsapatok további négy eltűntet keresnek.

Többen meghaltak a közép-kínai Hupej tartomány Liulin városában, miután a települést két napon át heves esőzések sújtották – jelentette pénteken a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna.

A helyi hatóságok közlése szerint az esőzések következtében 21 ember veszítette életét, és a mentőcsapatok további négy eltűntet keresnek. A viharos időjárás több mint nyolcezer embert érintett, 2700-nál is több házban tett kárt, továbbá áramkimaradásokat okozott.

Liulinban szerda 21 óra és csütörtök 9 óra között összesen 503 milliméter csapadék zúdult le, a városban felgyülemlett víz átlagos szintje pedig elérte a 3 és fél métert.

A múlt héten a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban voltak heves esőzések, amelyek következtében mintegy 80 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A múlt hónapban pedig a közép-kínai Honan tartományt sújtották súlyos esőzések. Az áradásokban több mint 300 ember veszítette életét. Az áradások a legtöbb áldozatot a tartomány székhelyén, Csengcsouban követelték, ahol július 20-án rekordmennyiségű csapadék esett, folyókká változtatva az utcákat, és elárasztva a város egyik metróvonalát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában