tűzvédelmi szabályok

2021.08.06. 13:03

Két megye kivételével mindenhol megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye kivételével mindenhol megszűnik a tűzgyújtási tilalom péntektől – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A közlemény szerint az elmúlt 72 órában az ország jelentős részén elérte a csapadék mértéke a 15-20 millimétert, egyes területeken pedig ezt jelentősen meg is haladta, ami a tűzveszély csökkenését eredményezte.

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében viszont továbbra is tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében – írták.

Fontosnak nevezték, hogy

erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre ne jelentsen veszélyt.

A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, és gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról.

Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet.

A tűz őrzéséről és annak eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában