Ország-világ

2021.08.13. 10:17

Gyerekeknek rendez Pride-hetet egy svéd könyvtár

Egész héten LMBTQ-témájú foglalkozásokat és könyvbemutatókat tartanak a városi könyvtárban gyerekek és kamaszok számára egy svéd városban. A könyvtár szivárványszínekbe öltözik, és megdöbbentően sok LMBTQ mesekönyvet és ifjúsági regényt mutat be.

Malmöben és Koppenhágában csütörtökön indult útjára a World Pride 2021 nevű 10 napos rendezvénysorozat – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Ennek apropóján egy svéd kisváros, Simrishamn könyvtára is megrendezi saját Pride-hetét, és a gyerekeket célozza meg. A könyvtár közösségi oldalán számol be róla, hogy bár az LMBTQ-témák és az elfogadás mindig fontos számukra, most egy kis extrával is készülnek – írja a Samnytt hírportál.

A bejegyzésben közzétett képeken jól látszik, hogyan öltöztetik szivárványszínekbe a könyvtárat, és hogy milyen

rengeteg LMBTQ témájú gyerek- és ifjúsági könyvet gyűjtöttek össze.

A könyvtári Pride-hét során ezen kívül kézműves foglalkozásokkal és előadásokkal várják a gyerekeket és a kamaszokat.

Johanna Ekström könyvtáros a közszolgálati rádiónak nyilatkozva beszél a „szivárványbarát” könyvekről, és ki is javítja a riportert, amikor az egyik könyv főhősét rossz névmással illeti.

Mint mondja, az adott könyv éppen arról szól, hogy a szereplő úgy érzi, nem illeszkedik az általános normákba. Hozzáteszi, a könyv 6-9 éves gyerekeknek szól, akik a könyvtáros szerint lehet, hogy ugyanígy éreznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában