összehangolt akció

2021.08.05. 12:37

Elfogtak egy olasz maffiafőnököt Madridban

A bolognai csendőrség és a spanyol rendőrség Madridban elfogta a calabriai maffia, a 'Ndrangheta vezetőjét, Domenico Paviglianitit – tájékoztatott az olasz csendőrség csütörtökön.

A hatvanéves férfit gyilkosság és kábítószer-kereskedelem miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a nyolcvanas években. Büntetését később harminc évre csökkentették.

2019 októberében egy igazságügyi számítási hiba miatt kiszabadult, és Spanyolországba menekült.

Klánjának kiterjedt befolyása van az észak-olaszországi és a dél-amerikai drogpiacon. Paviglianiti főszerepet játszott a calabriai klánok közötti véres viszályokban, úgy ismerik őt, mint a 'Ndrangheta hóhérát.

A maffiacsaládok közt kitört 1985-ös háború idején – amely összesen 3000 halottat követelt – legalább egy tucat ellenfelét tette el láb alól.

A 'Ndrangheta a világ egyik legbefolyásosabb maffiája. Domináns szerepet játszik a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben, de fegyverkereskedelemből, pénzmosásból és korrupcióból is származnak bevételei. Szakértők becslései szerint a bűnszövetkezet éves globális forgalma 50 és 100 milliárd euró között mozoghat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában