határátkelés

2021.07.18. 10:20

Várakozni kell a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken vasárnap délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival és autóbusszal Szerbiába tartóknak és az onnan érkezőknek is két órát kell várakozniuk a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Kétórás a várakozás a röszkei és az ásotthalmi közúti határátkelőhely kilépőoldalán is. Az Ásotthalomnál Magyarországra érkezőknek egy órát kell várniuk.

A gyorsabb határátlépésért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányába két órát kell várakozni a kilépésre.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában