Ország-világ

2021.07.17. 18:31

Nem diszkriminatív, ha a munkahely betiltja a muszlim fejkendőt – mondta ki az EU bírósága

Két muszlim nő azért fordult a bírósághoz, mert szerintük hátrányos megkülönböztetésben volt részük a munkahelyükön, de az Európai Unió Bírósága döntése alapján a fejkendő viselésének tilalma nemhogy nem diszkriminatív, hanem elősegíti a társadalmi és munkahelyi konfliktusok megelőzését.

Az Európai Unió Bírósága egyértelműen kimondta, hogy nem diszkriminatív a munkahelyen a szemmel látható vallási jelkép, köztünk a muszlim fejkendő viselésének betiltása – írja a V4NA hírügynökség. Épp ellenkezőleg, a bíróság indoklása szerint hozzájárul a vállalaton belüli és ezáltal a társadalmi konfliktusok megelőzéséhez.

A luxemburgi székhelyű bíróság által kiadott sajtóközlemény értelmében a politikai, filozófiai vagy vallási meggyőződés bármilyen látható kifejezésének a munkahelyen való viselésének tilalma igazolható azzal, hogy a munkáltatónak semlegesnek kell mutatkoznia az ügyfelekkel szemben.

A bíróságot két Németországban élő muszlim nő, bizonyos IX és MJ kereste meg, mert a munkahelyükön megtiltották nekik a fejkendő viselését.

Mindketten a német jogrend alá tartozó vállalatoknál dolgoznak, az egyik nő egy gyógyszertár, a másik pedig egy óvoda alkalmazottja. A bíróság közleménye szerint az egyik nőt arra kérte a munkaadója, hogy vegye le a fejkendőt, mivel annak viselésével megsérti a munkahely politikai, filozófiai vagy vallási semlegességét. A nő erre nem volt hajlandó, a munkáltató ezért ideiglenesen felfüggesztette és figyelmeztetésben részesítette. A másik nő szintén megtagadta a fejkendő levételét a munkahelyén, ezért a munkáltató olyan feladatot adott neki, melynek elvégzése közben rajta maradhatott a fejkendő, majd megkérte, hogy másnap fedetlen fővel, mindenféle szemmel látható vallási jelkép viselését mellőzve menjen munkába.

A nők nem értettek egyet a munkaadójukkal, ezért jogi útra terelték az ügyet, ám csalódniuk kellett, mert az ügy végül az Európai Unió Bíróságához került, amely határozatában kimondta, hogy

a szemmel látható vallási jelkép viselésének betiltása nem diszkriminatív és minden vallásra érvényes, nem csak a muszlimra.

A bíróság hozzátette, hogy az ügyben fontos szerepet játszott az, hogy a munkáltató bebizonyította, hogy a politikai semlegesség hiánya a vállalat tevékenységi köre miatt akadályozná az üzleti tevékenységének szabadságát, illetve arra nézve negatív következményekkel járna, írja az Ouest France című francia regionális lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában