Ország-világ

2021.07.31. 12:34

A Magyar Honvédség Gripenjei is feltűnnek a Hungaroring fölött

A Magyar Honvédség Gripenjei is feltűnnek a Hungaroring felett a Forma-1-es Magyar Nagydíjon vasárnap – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-t.

Three Gripen JAS-39 type aircrafts of the Hungarian Air Force fly over the statue of the Gabriel archangel to honour new officers of the Hungarian Army who took their military oath at the Heroes square of Budapest on August 20, 2013 during the ceremony of the 1013th anniversary of the Hungarian state's establishment. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

Azt írták: Gripen vadászgépekből álló kötelék tart bemutatót, húz át a Hungaroring felett a verseny vasárnapi rajtja előtt, délután 3 óra körül. A mogyoródi versenypálya térségében megnövekedett hanghatások várhatók, emiatt a lakosság türelmét és megértését kérik.

Kiemelték, hogy a „technikai sportok szerelmesei” a magyar futamon tartandó légibemutatón részt vevő vadászgépekkel testközelből is találkozhatnak majd a Nemzetközi Repülőnapon és Haditechnikai Bemutatón, amelyet augusztus 28-án és 29-én tartanak a kecskeméti repülőbázison. A repülőnap programjairól bővebben lehet tájékozódni a repulonap2021.hu oldalon – írta a HM.

Borítókép: JAS-39 Gripen (Griff) kötelék a budapesti Hősök tere felett 2013-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában