Ország-világ

2021.04.11. 17:21

Tordai Bence az orosz vakcina ellen kampányolt, majd saját magát beoltatta vele

Az Origo megkérdezte Karácsony Gergely párttársát minderről.

Tordai Bence hónapokon át uszított az orosz Szputnyik V vakcina ellen, most viszont őt is ezzel oltották be – írja az Origo.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője január 5-én még arról írt Facebook-oldalán, hogy a kormány Vlagyimir Putyin „megrendelésére” az orosz vakcináról szóló propagandával eteti a magyarokat, és nyíltan az orosz vakcina ellen kampányolt.

Április 4-én viszont már örömmel közölte közösségi oldalán, hogy őt is beoltották, ráadásul a Szputnyik V vakcinával, amely ellen hónapokon át bizalmatlanságot keltett.

A baloldali politikus bejegyzésében azt is kiemelte, hogy „minden rendben ment”.

Tordai Bencét az Origo is megkereste az üggyel kapcsolatosan. A lap arra volt kíváncsi, hogy miért gondolta meg magát most a képviselő, és választotta a Szputnyik V védőoltást. Amint az Origo választ kap, bővítik cikküket.

Ahogy arról korábban az Origo írt, Gyurcsány Ferenc vezetésével 50 baloldali képviselő követeli a kínai és az orosz vakcinák felfüggesztését, erről határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Az aláírók között van Tordai Bence is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában