drágulhat a nyaralás

2021.04.27. 20:00

Körkép: így nyithatnak a mediterrán országok

Jelentős könnyebbségeket élvezhetnek majd a Covid-19 védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták.

A sikeres oltási kampányoknak köszönhetően a nyáron újraindulhatnak az Egyesült Államok és az Európai Unió között a szabadidős utazások. Mindeközben egyre több uniós tagállam jelenti be a turizmusának várható újranyitását, és az országba való belépés feltételeit – írja a Világgazdaság.

Az eddigi horvát, olasz, görög, francia és spanyol bejelentések alapján úgy fest, hogy az esetek többségében a beutazás szabad lesz a koronavírus ellen beoltottak számára – függetlenül attól, hogy melyik vakcinát kapták – és több helyen a negatív PCR-tesztet produkálók számára is.

Európa-szerte megkezdődött a mediterrán országok turizmusának újraindítása. Jelen állás szerint

jelentős könnyebbségeket élvezhetnek majd a Covid-19 védettségi igazolvánnyal rendelkező turisták.

Nem mindenhol kell karanténba vonulniuk a beutazóknak, azonban megdrágítja majd az európai nyaralásokat, hogy tesztet kell végeztetni a belépéshez. Idén nyáron megnyitja kapuit a legtöbb európai turistaparadicsom a beoltott nyaralók és a negatív koronavírusteszttel rendelkezők előtt.

  • Horvátországba április elseje óta nem vonták vissza a könnyített beutazást, ám egy 10 napos izoláció szükséges. Azonban a tervek szerint további engedményeket terveznek az oltottak számára júniustól.
  • Görögországban például május 15-től már tárt karokkal várják az oltott vagy negatív PCR-teszt eredménnyel rendelkezőket. Nincs karantén kötelezettség.
  • Hasonlóan Franciaország május elején megkezdi a korlátozások fokozatos feloldását, így még abban a hónapban várják majd a védett turistákat, viszont 10 napos izolációt írnak elő.
  • Olaszországban is megkezdődött a fokozatos nyitás, azonban a nemzetközi turizmusukat június 2-án tervezik újraindítani.
  • Míg Spanyolországban jelen állás szerint júniusban oldhatják majd fel a beutazási korlátozásokat az oltottaknak, és előreláthatóan a karanténba vonulást is el fogják törölni.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában