Ország-világ

2021.02.05. 13:33

Rendőrkézen a leleplező román exhírszerző

Az egykori tiszt korábban arról is beszélt, hogy többek között a székely „terroristák” ügyét is a román hírszerzés kreálta.

Feladta magát az a Romániában három év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt egykori hírszerző, akit tavaly június óta keresett a rendőrség, s aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Bukarestben. Az Olaszországban tartózkodó Daniel Dragomir kiadatásáról még nem döntött az illetékes olasz bíróság. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt alezredesét befolyással üzérkedés, pénzmosás és okirat-hamisítás miatt ítélték el – írja a Magyar Nemzet.

Dragomir az elmúlt években egyfajta médiasztár lett a szociáldemokratákhoz közel álló román sajtóban, miután meglepő nyíltsággal beszélt a romániai korrupcióellenes harc, illetve az igazságszolgáltatás titkosszolgálati, politikai hátteréről.

Az egykori tiszt korábban arról is beszélt, hogy többek között a székely „terroristák” ügyét is a román hírszerzés kreálta.

Az mondta, a román szakszolgálatok titkosszolgálati eszközökkel „fabrikálták” a „székely terroristák” ügyét, emellett pedig más terrorvádakat is.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018 júliusában ítélte öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre a bukaresti legfelsőbb bíróság terrorista cselekmények, illetve ezekre való felbujtás miatt.

Dragomir azt állította,

hogy az akkor még Laura Kövesi – jelenlegi európai főügyész – által vezetett román korrupcióellenes ügyészséget (DNA) a SRI irányította, a vádiratokat valójában a hírszerző szolgálatnál írták meg.

Kijelentette azt is, a DNA Soros György milliárdos érdekeit képviseli. Dragomir szerint 2011-ben az Amerikai Egyesült Államokban létrejött egy Kleptocracy Unit nevű szervezet, amelyet az amerikai igazságügyi minisztériumban hoztak létre, és amely egy globális korrupcióellenes struktúra megerősítésén dolgozik.

Mint évekkel ezelőtt kifejtette,

egyre több információ van arról, hogy ez a szervezet tulajdonképpen egy Soros Györgyhöz köthető hálózattól kapott témákat és utasításokat, amelyeket a világ számos országában alkalmazniuk kellett.

A román hírszerző szolgálat korábbi alkalmazottja 2018-ban azzal az állításával is feltűnést keltett, miszerint a Romániában működő párhuzamos állam az Egyesült Államokban működő párhuzamos állam egyik úgynevezett melléklete, amelynek illegális gyakorlatait ki kell vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában