Ország-világ

2021.01.26. 15:57

Szánthó Miklós: a baloldal rá akarta tolni a Jobbikot a Fideszre

Az ellenzéki összefogásnak ára van, így minden erkölcsi alapjukat elveszítik arra, hogy kioktassanak bárkit bármiről.

Úgy tűnt, a baloldal politikai stratégiája az volt, hogy „rátolja” a Jobbikot a Fideszre, és – legalábbis a szavak szintjén – nácizmus elleni harcot hirdessen – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ „szembesítő kampánya” során feltárták például, hogy az elmúlt tíz évben a baloldal kommunikációs stratégiájának lényege az volt, hogy a „Fidesznek van szüksége a nácik szavazatára, de ennek a baloldalnak, például a Demokratikus Koalíciónak, Vadai Ágnesnek nincs szükségük a nácik szavazatára”.

Hozzátette, ez a „politikai alapállás” volt jellemző egészen 2017-2018-ig a Jobbik részéről is, amelynek politikusai „súlyos” antikommunista és antiszemita kijelentéseket tettek.

Mára azonban – mondta Szánthó Miklós – ez jelentőségét veszítette, úgy tűnik, hogy a baloldal befogadta a Jobbikot, s „valójában az elvtelenség lett a habarcsa az ellenzéki együttműködésnek”.

Az igazgató úgy fogalmazott, egy „szivárványos ördögkoalíció” született az ellenzéki összefogással.

Kampányukkal arra akarnak rámutatni, hogy milyen álságos a baloldal, hiszen soha nem is akart fellépni az igazi fasizmussal szemben, hanem csak „riogatni” akart a fasizmus rémével – tette hozzá.

Szánthó Miklós szerint érdekes helyzet állna elő, ha Jakab Péter, a Jobbik elnöke vezetné „Gyurcsány Ferenc listáját”, hiszen Jakab aktívan részt vett abban a korszakban, amikor a Jobbik még valóban antiszemita párt volt.

Az igazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, az ellenzéki összefogásnak ára van, hiszen így minden erkölcsi alapjukat elveszítik arra, hogy kioktassanak bárkit bármiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában