Ország-világ

2020.12.03. 20:42

Lengyelországban körözött sokszoros csaló lehet a brüsszeli parti szervezője

Bár tagadja, de a fotója alapján egyértelmű, hogy ő szerepel a rendőrségi adatbázisban.

Több eljárás is folyik Lengyelországban a férfi ellen, aki azt a partit szervezte, amelyen Szájer József is részt vett – írja a PestiSrácok.

A magát David Manzheley-nek nevező férfi ugyan tagadta, hogy ő lenne az, akit köröznek, de a fotója alapján egyértelmű, hogy ő szerepel a rendőrségi adatbázisban.

Ismerősei azt mondták az egyébként ellenzéki lengyel lapnak, az Onet-nek, hogy Manzheley nem lehet doktorandusz Brüsszelben, mert még a középiskolát sem végezte el. Manzheley naponta többször nyilatkozik különböző újságoknak, de összevissza beszél, minden nyilatkozatában mást mond.

A ismerten baloldali magyar internetes oldal, az Azonnali írta meg, hogy több mint egy tucat eljárás folyik Lengyelországban a brüsszeli buli szervezője, a magát David Manzheley-nek hívó férfi ellen, 2019 óta körözik is – írta csütörtökön az Origo.

Manzheley nevét a lengyel baloldali Onet találta meg a körözöttek listáján. Ő tagadta, hogy róla lenne szó, huszonkilenc évesnek mondja magát, a körözött személy 1984-es születésű, azaz harminchat éves. A fotója alapján azonban egyértelmű, hogy őt körözik, vagyis Manzheley meghamisította az adatait és azokkal próbált Belgiumban rejtőzködni.

Az Onet Manzheley több ismerősével is kapcsolatba került, akik megerősítették a lapnak, hogy a brüsszeli parti szervezője és a Lengyelországban körözés alatt lévő férfi ugyanaz a személy, ahogy azt is megtudták tőlük az újságírók, hogy a magát doktorandusznak kiadó Manzheley a középiskolát sem végezte el.

Az Onet információi szerint Manzheley magát Izraelben jogi diplomát szerzett ügyvédnek kiadva is követett el csalásokat Lengyelországban.

A lap úgy tudja, a lengyel rendőrség információi szerint is Belgiumban tartózkodik a körözött Dawid Manzheley, azonban a belgák ennek ellenére nem adják ki a lengyel hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában