elkapták

2020.12.23. 16:03

Félmilliót zsákmányolt a szentesi Takarékbank-fiók kirablója

A rendőrök és a katonák Kecskeméten fogták el.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a 24 éves férfinak a letartóztatását, aki hétfőn kirabolta a szentesi Takarékbank-fiókot és félmillió forintot zsákmányolt.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a helybéli férfi hétfőn kora délután – hogy későbbi menekülését megkönnyítse – több réteg ruhát öltött magára, és magához vett egy több mint kilenc centis pengéjű kést, valamint egy hátizsákot. A maszkot, napszemüveget, kapucnis felsőt viselő férfi a Takarékbank Zrt. szentesi fiókjában az egyik pultnál tartózkodó ügyfélhez lépett, a kést hátulról a nyakához szorította, majd – a hátizsákot a pultra dobva – készpénzt követelt.

Az egyik banki alkalmazott csaknem félmillió forintot pakolt a zsákba, miközben a gyanúsított folyamatosan sürgette, azzal fenyegetőzve, hogy elvágja a sértett nyakát. A zsákot megkapva a férfi több pénzt követelt, de közölték vele, hogy a páncélszekrényt időzár védi, így a kinyitására várni kell, ezért sietve távozott.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a férfi taxival Csongrádra utazott, majd egy főváros felé tartó vonatra szállt fel. A rendőrök és a katonák Kecskeméten fogták el.

A bíróság úgy látta, a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indokolt a férfi letartóztatása harminc napra. A döntés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában