biztonság

2020.11.20. 05:53

Amerikai járványügyi hivatal: az idei hálaadáskor mindenki maradjon otthon

Az amerikai járványügyi hivatal (CD) arra kérte csütörtökön az ország lakosságát, hogy hálaadás ünnepére, amikor általában sokat utaznak és családi találkozókat tartanak az emberek, ezúttal a koronavírus-járvány miatt maradjanak otthon. A hálaadás idén november 26-ára esik.

Az Egyesült Államokban az utóbbi egy hétben több mint egymillió új fertőzöttet regisztráltak – csak az utóbbi egy napban kétszázezret -, és szerte az országban az egyes államok különböző új kijárási korlátozásokat vezetnek be a járvány újabb hulláma miatt. Gavin Newsom kaliforniai kormányzó éppen csütörtökön jelentette be, hogy az állam legnagyobb részén este 10 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom lesz egy hónapig.

A kormány bejelentette, hogy egy hónappal – december 21-éig – meghosszabbítják az utazási korlátozást Kanadába és Mexikóba. Az árufuvarozást nem akarják korlátozni, de a szárazföldi határokon csak azok a magánemberek léphetnek át, akiknek ez feltétlenül szükséges. A legtöbb európai ország nem fogadja az amerikai állampolgárokat, csak kivételes esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában