Üzenet

2020.10.20. 20:09

Új brit nagykövet: a cél az együttműködés erősítése Magyarországgal (videó)

Várakozással tekint a közös munkára és eredményekre.

Budapest, 2020. október 16. Paul Leonard Fox, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága új nagykövete beír a vendégkönyvbe, miután átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában 2020. október 16-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Nagy-Britannia új budapesti nagykövetének célja, hogy munkatársaival megőrizze és erősítse az Egyesült Királyság és Magyarország közötti barátságot és együttműködést.

Paul Fox a nagykövetség Facebook-oldalára kedden feltöltött videójában – amelyben angolul és magyarul egyaránt megszólalt – azt mondta, hogy az éghajlatváltozás és a környezetvédelem, a kereskedelem és a befektetés, az oktatás és a tudomány, a közös demokratikus értékek, a kül-, a biztonság- és a védelempolitika, valamint a kulturális kapcsolatok csupán néhány terület a sok közül, amelyen számít a magyar kormány, az üzleti élet, a civil szféra és az emberek támogatására.

Hangsúlyozta, hogy várakozással tekint a közös munkára és eredményekre.

A nagykövetség továbbra is azon dolgozik majd a magyar hatóságokkal, hogy tiszteletben tartsák az Egyesült Királyság Magyarországon élő polgárainak jogait.

Arra kérte a Magyarországon élő briteket, hogy még december 31. előtt regisztráljanak magyarországi lakosként, és kövessék a nagykövetség csatornáit a közösségi médiában, hogy naprakészek legyenek abban, mit kell tenniük.

Paul Fox kiemelte: örül, hogy mostantól ebben a gyönyörű országban és városban dolgozhat és élhet.

Közölte, hogy londoni és focirajongó, Angliának drukkol.

„Magyarország... 1953... 6-3... Nem baj!” – utalt a híres meccs eredményére.

A nagykövet a feleségével érkezett Magyarországra. Három lányuk van, valamennyien az Egyesült Királyságban tanulnak, de reméli, hogy gyakran eljönnek majd látogatóba Budapestre.

Paul Fox kijelentette: alig várja, hogy jobban megismerje az országot. Megköszönte, hogy sokan ajánlottak neki magyar filmeket, könyveket, ételeket és kirándulóhelyeket.

„Ígérem, hogy mindent kipróbálok!” – hangoztatta az új brit nagykövet.

Borítókép: Paul Leonard Fox, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága új nagykövete beír a vendégkönyvbe, miután átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában 2020. október 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában