Ország-világ

2020.08.02. 07:26

További részletek derültek ki az újbudai tragédiáról

A férje szeme láttára halt meg egy kétgyerekes családanya tegnap délután Újbudán, amikor egy 41 éves, budapesti férfi rázuhant egy ház 14-ik emeletéről.

Kiderült, hogy pontosan mi történt a tragédia előtti pillanatokban, és az is, hogy a férfi nem a házban lakik. Elképzelhető, hogy csak azért ment oda, hogy ott ölje meg magát – írja az Origo.

Péntek délután egy 41 éves, budapesti férfi lépett a XI. kerületi Hadak útján álló egyik 15 emeletes ház tizennegyedik emeletén lévő nyitott teraszára.

A nyomozók szerint egy szerszámosládát tartott a kezében, amit letett és fellépett rá.

Eközben egy kétgyerekes család négy tagja elindult a ház tizenkettedik emeletéről a földszint felé.

„Az anyuka a két gyermekkel lifttel jött le a 12-ik emeletről, míg

az apuka a lépcsőházon keresztül érkezett a földszintre és pár másodperccel később jött ki a lépcsőházból, ő már csak a becsapódást látta”

- mondta Gál Sándor, rendőr alezredes, a BRFK bűnügyi osztályának a vezetője a helyszínen.

A teraszon álló férfi ugyanis pár másodperccel a becsapódás előtt úgy döntött, fellép a korlátra. Elrugaszkodott. Éppen akkor ért földet, amikor a többgyerekes, 41 éves asszony kilépett a ház bejárati ajtaján.

Az öngyilkos férfi a nőre zuhant.

Július 31-én, 17.34-perckor jelentették be a rendőrségen, hogy mi történt. A mentők sokáig küzdöttek mindkettejük életéért, de már nem tudták őket megmenteni. A házaspár hároméves gyerekének nem esett baja, a féléves, babakocsiban ülő viszont könnyebben megsérült a becsapódáskor. Őt a mentők kórházba vitték.

A Bors úgy tudja, hogy az öngyilkos telefonjában található üzenet alapján szerelmi bánat miatt ölhette meg magát a férfi és végül a nőt is, amikor ráesett, ezt még vizsgálják a nyomozók. Az viszont biztos, hogy nem a házban lakott. Elképzelhető, hogy ismerte az épületet, tudta, hogy van benne egy szabad terasz, amiről le lehet ugrani és kifejezetten ezért ment ebbe a házba.

A BRFK Életvédelmi osztályán gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában