Járvány

2020.08.18. 21:56

Müller Cecília kapta idén a Szent István-díjat

Az államalapító királyunkról elnevezett elismerést minden évben olyan ember kapja, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

Székesfehérvár, 2020. augusztus 18. Müller Cecília országos tisztifõorvos átveszi a Szent István-díjat Spányi Antal megyés püspöktõl Székesfehérváron 2020. augusztus 18-án. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazták Müller Cecília országos tisztifőorvost. Bár az elismerést ma adták át, a hírt már pénteken bejelentették a civil elismerés kuratóriumának tagjai Székesfehérváron.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban – hangsúlyozta a kuratórium elnöke, Spányi Antal megyéspüspök. Példaértékűnek nevezte a tisztifőorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tisztifőorvosként.

Székesfehérvár, 2020. augusztus 18.
A Szent István-díj idei kitüntetettje, Müller Cecília országos tisztifőorvos az elismerés átadása után Székesfehérváron 2020. augusztus 18-án
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre – jelentette ki Spányi Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában