Szili: egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért

A miniszterelnöki megbízott mindenkit arra kért, határon innen és túl, hogy segítse a nemzeti régiók védelméért indított kezdeményezést.

Ungvr, 2020. janur 31. Szili Katalin miniszterelnki megbzott kszntt mond a Krpti Igaz Sz lap centenriumi nnepsgn az ungvri ILKO Galriban 2020. janur 31-n. MTI/Nemes Jnos

Forrás: Nemes János

Fotó: MTI

Egy perc is elég, hogy áldozzunk a nemzetért, a nemzeti közösségekért – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott az M1 csatorna péntek reggeli műsorában, ahol a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) májusban a nemzeti régiók védelméért indította aláírásgyűjtéséről beszélt.

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió kiemelten támogassa azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területtől – tette hozzá.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és az idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel, az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában.

Szili Katalin kiemelte: a petíciót már nemcsak a nemzetiregiok.eu oldalon, hanem az irdala.hu weboldalon is alá lehet írni.

Borítókép: Szili Katalin miniszterelnöki megbízott köszöntőt mond a Kárpáti Igaz Szó lap centenáriumi ünnepségén az ungvári ILKO Galériában 2020. január 31-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában