Járvány

2020.05.17. 15:49

Szijjártó Péter: a versenyszerűen aggódók megnyugodhatnak

A norvég, holland, svéd, finn, dán, görög és más politikai vezetők, külügyminiszterek versenyt aggódtak az elmúlt hetekben a magyar koronavírus-törvény miatt, de belesültek a hazugságaikba.

A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán reagált a magyar koronavírus-törvényt bírálók nyilatkozataira.

Azt írta: „A versenyszerűen aggódók megnyugodhatnak. A norvég, holland, svéd, finn, dán, görög és más politikai vezetők, külügyminiszterek versenyt aggódtak az elmúlt hetekben a magyar koronavírus-törvény miatt.

Nem számított, hogy százezrek fertőződtek meg és tízezrek haltak bele a vírusba, ők ráértek hazugságokat terjeszteni a mi törvényünkről.

Hiába küldtük el a törvényt mindegyikőjüknek (nem hosszú, könnyen érthető), hiába lepleztük le a legnyilvánvalóbb hazugságokat (“a parlament nem ülésezik”), a nemzetközi liberális mainstream nem hagyott fel az álhírek gyártásával.

Miután sikerült a járványt kontroll alatt tartani, az egészségügyi ellátórendszert felkészíteni, a védőeszközöket beszerezni, a parlament dönthet a veszélyhelyzet végéről. Pont ahogy mindig is mondtuk. Sőt, pont úgy, ahogy a törvényben az benne van.

A nemzetközi liberális mainstreamnek és hazai képviselőiknek illene elnézést kérni. Ezt biztosan nem fogják megtenni.

Viszont mindenki láthatja, ahogy belesültek a hazugságaikba. Ismét.” – zárta szavait Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában