jól vannak

2020.04.29. 13:35

Megszületett a brit miniszterelnök gyermeke

Boris Johnson élettársa, Carrie Symonds egy londoni kórházban adott életet a kisfiúnak.

(FILES) In this file photo taken on September 28, 2019 Britain's Prime Minister Boris Johnson walks with his partner Carrie Symonds as they arrive at The Midland, near the Manchester Central convention complex in Manchester, northwest England, on the eve of the annual Conservative Party conference. - British Prime Minister Boris Johnson's partner Carrie Symonds on April 29, 2020, gave birth to a "healthy baby boy" in a London hospital, a spokesman for the couple said. The news came as something of a surprise, as Symonds, 32, was not thought to be due for several weeks, but she was said to be doing "very well". The birth comes just days after Johnson, 55, returned to work after being admitted to hospital with coronavirus, including three nights in intensive care. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli SCARFF

Egészséges fiúgyermeknek adott életet Carrie Symonds, Boris Johnson brit miniszterelnök élettársa – közölte szerdán a Downing Street.

Éppen két hónapja, február 29-én jelentették be hivatalosan, hogy Carrie Symonds – akit Johnson tavaly decemberben eljegyzett – gyermeket vár, bár az akkori tájékoztatás még arról szólt, hogy a kormányfő és menyasszonya első közös gyermekének születése a nyár elején várható.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerdán közölte, hogy a 32 éves Carrie Symonds és újszülött kisfia egyaránt nagyon jól van.

Hozzátette: a gyermek szerda reggel született egy londoni kórházban.

Terhessége alatt Johnson élettársa a tünetek alapján valószínűleg átesett az új koronavírus okozta betegségen, bár – amint néhány héttel ezelőtti Twitter-bejegyzésében közölte – tesztet nem végeztek rajta, és egyheti ágynyugalom után felépült.

A Covid-19 betegséget Johnson is elkapta, egy hétig kórházban volt és három napig intenzív kezelésre is szorult. A kormányfő háromheti lábadozás után hétfőn állt ismét munkába.

Az 55 éves Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után 2018-ban vált külön.

A konzervatív párti brit kormányfőnek 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy hatodik gyermeke is, szintén egy házasságon kívüli kapcsolatból.

Így a szerdán született kisfiú – akinek nevét egyelőre nem közölték – Boris Johnson hatodik vagy hetedik gyermeke.

Carrie Symonds az első olyan miniszterelnöki élettárs a modern brit politikatörténetben, aki nem a kormányfő házastársaként él a Downing Street 10. szám alatti hivatalos rezidencián.

Az elmúlt húsz évben a pár szerdán született gyermeke a harmadik, aki édesapja miniszterelnökségének ideje alatt jött a világra.

A munkáspárti Tony Blair fia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született.

Carrie Symonds 2018-tól egy évig a kormányzó brit Konzervatív Párt kommunikációs igazgatója volt, de tavaly, amikor Johnsont miniszterelnökké választották, távozott ebből a tisztségből.

Kapcsolatuk médiaértesülések szerint időnként viharos: tavaly nyáron – még mielőtt Johnson átvette a kormányfői tisztséget – napokig a brit sajtó első oldalain szerepeltek a beszámolók arról, hogy a szomszédok egy éjjel kihívták a rendőrséget, miután ajtócsapkodással, üvegcsörömpöléssel vegyes hangos veszekedés zaját hallották a pár akkori dél-londoni lakásából.

A kivonuló rendőrjárőr azonban megállapította, hogy semmiféle olyan törvényi kihágás nem történt, amely rendőri intézkedést igényelt volna, és sem Johnsonnak, sem élettársának nem esett baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában