közeli jövő

2019.12.03. 09:00

Komoly változásokat vezet be Károly herceg, ha trónra kerül

Búcsút intene a tágabb királyi családnak.

Britain's Prince Charles visits the Indian Meteorological Department in New Delhi on November 13, 2019. - The Prince of Wales is on a two-day visit to India starting from November 13. (Photo by Prakash SINGH / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Prakash Singh

Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a 71 éves Károly herceg veszi át az uralkodói teendőket II. Erzsébettől – ráadásul a „hatalomátvételre” már a következő 18 hónapban sor kerülhet – írja a Daily Mail alapján a Bors.

A lap szerint Károly régens hercegként venné át 93 éves édesanyja napi ügyeit – és rögtön egy igen komoly változást vezetne be a brit királyi család életében.

Az uralkodói életben részt vevő családtagok számát ugyanis drasztikusan lecsökkentené – így a jövőben rajta és szülein kívül Harry és Vilmos, valamint feleségeik tartoznának a szűk értelemben vett uralkodói családhoz.

A walesi herceg ezt már jó ideje tervezi, ám András herceg Epstein-botránya katalizátorként hatott, és megsürgette az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában