Terrorizmus

2019.11.04. 06:27

Az Iszlám Állam szomáliai csoportja hűséget esküdött a szervezet új vezetőjének

Hűséget esküdött az Iszlám Állam szomáliai csoportja a terrorszervezet új vezetőjének, akit Abu Bakr al-Bagdadi halála nyomán neveztek ki a szervezet élére – derült ki a csoport vasárnap közzétett nyilatkozatából.

Az Iszlám Állam szomáliai ága a Telegram internetes üzenetküldő szolgáltatás felületén képeket közölt mintegy tucatnyi harcosáról, akik fák között állva a képaláírás szerint éppen hűséget esküsznek Bagdadi utódjának, Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasinak.

Kurasi kinevezését múlt csütörtökön egy hangfelvételen jelentette be az Iszlám Állam, megerősítve Abu Bakr al-Bagdadi halálának hírét, s bosszúval fenyegetve meg az Egyesült Államokat.

Donald Trump amerikai elnök egy hete vasárnap jelentette be, hogy kommandós akciót hajtottak végre Szíria északnyugati részén, hogy megöljék Bagdadit, aki azonban felrobbantotta magát, amikor menekülés közben rájött, hogy kilátástalan helyzetbe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában