Elitellenesség

2018.12.04. 11:59

Viking természetükben bíznak a svédek (videó)

A tiltakozók szerint Svédország megszűnt példás államnak lenni, miután a migrációs válságban elfeledkezett a saját állampolgárairól.

Forrás: Youtube

Fotó: Nya Tider

A francia rendőrség napok óta folyamatosan könnygázzal és vízágyúkkal igyekszik szétoszlatni az európai elit és Emmanuel Macron ellen tüntető francia sárga mellényesek demonstráció-sorozatát, amely nemrég Belgiumot is elérte. Úgy tűnik, a kontinensen ébredező tüntetéshullám itt nem állt meg; vasárnap már Svédországban is migráció- és elitellenes demonstrációt szerveztek, amelyen felszólították a résztvevőket: itt az ideje elővenni a “viking énünket” – olvasható a Pesti Srácok hírösszefoglalójában.

Mint írják, a párizsi és brüsszeli lázadásokon felbuzdulva elkezdtek ébredezni a migráció által megtépett és megalázott svédek is. Erre utal legalábbis az a háromórás tüntetés, amit a svéd parlament elé szerveztek vasárnap. A megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, akik egyelőre békésen elhatározták, hogy hamarosan előveszik a “viking énjüket”. Katerina Janouch svéd újságíró is felszólalt, aki kifejtette,

Svédország megszűnt példás államnak lenni, miután elfeledkezett a saját állampolgárairól.

A migrációellenes vélemények mellett itt is előkerült a jólétben dúskáló elit, akik a helyiek szerint mit sem törődnek az állampolgárokkal.

Milliárdok folynak el, és senki sem felelős érte. Svédországot egy rakás imposztor irányítja, akik visszaélnek a hatalmukkal és nem törődnek a néppel

– mondta Janouch.

A migrációkritikus véleményeket elfojthatják, de nekünk ki kell állnunk a szólásszabadságért. Itt az ideje, hogy kijöjjön belőlünk a szunnyadó viking, ignoráljuk a politikai korrektséget és bátrabbak, világosabbak legyünk, amikor elmondjuk, mit akarunk

– tette hozzá.

Jan Tullberg, a Stockholmi Egyetem docense kifejtette, a környezet elpusztulása az első számú alapja a bevándorlók befogadásának, ami szerinte azt jelenti, hogy az emberek elhanyagolják, elpusztítják a környezetüket, akik azzal, hogy befogadják őket, valójában nem büntetést, hanem jutalmat kapnak ezért.

A demonstráció a svéd himnusz eléneklésével ért véget. A Voice of Europe szerint a maisntream média egyik képviselője sem közvetítette az eseményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában