Egészségügy

2018.12.19. 13:37

Közel félmilliárd forint jut az ápolóképzésben résztvevők támogatására

Összesen 480 millió forintnyi ösztöndíjban részesül 750 felsőfokú ápolói, védőnői, illetve mentőtiszti alapképzésben résztvevő hallgató a kormány döntése alapján – jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Nyíregyháza, 2015. május 12. Tóthné Brisz Tímea ápoló (b), Berki Anna fõnõvér (b2) és Angalét Alexandra segédápoló (j) egy beteget gondoz a Jósa András Kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, Nyíregyházán 2015. május 12-én. Ezen a napon van az ápolók nemzetközi napja. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balázs Attila

A tárcavezető közölte: a hallgatók a támogatást a 2018/2019-es tanév második, illetve a 2019/2020-as tanév első félévében vehetik igénybe pályázat alapján.

A fejenként és félévenként 320 ezer forintnyi támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját forrásainak átcsoportosítása nyomán nyújtja a hallgatóknak

- tette hozzá a politikus.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az ösztöndíjprogramot a közfinanszírozott egészségügyi intézményekben kialakult szakemberhiány mérséklése, a munkaerő-utánpótlás érdekében indította a tárca.

Az is elhangzott, hogy az ösztöndíj folyósításának feltételeként a hallgatóknak vállalniuk kell, hogy közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál vállalnak munkát a szakképzésük befejezését követően. A pályázati felhívás december 28-án jelenik meg, a jelentkezési határidő pedig 2019 február 5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában