vannak ötleteik

2018.09.21. 12:01

LMP: átfogóan kell javítani a nyugdíjasok helyzetét

A párt szerint komplex törvénycsomagra van szükség a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében.

Az ellenzéki párt három intézkedést különösen sürget: a nyugdíjminimum megemelését a jelenlegi 28 500 forintról minimum 50 ezerre, a kényszernyugdíjazás eltörlését a közszférában, valamint az ápolási díj felemelését és az otthoni ápolás elismerését munkaviszonyként – mondta Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes.

Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum, és elfogadhatatlan, hogy a kormány elküldte a 65 évesnél idősebb tanárokat, közszolgálati dolgozókat.

– jelentette ki a politikus. Schmuck felhívta a figyelmet arra a tizennyolc OECD-ország vizsgálatával készült tanulmányra, amely a magyar nyugdíjasok helyzetét ítélte a legrosszabbnak a többi között az egészségi állapotuk és az anyagi biztonságuk alapján.

Schmuck Erzsébet kérdésre ismertette pártja határvédelemről vallott álláspontját. Kijelentette: közös európai védelemre és erőfeszítésekre van szükség, az ország ugyanis sok esetben nem tudja megtenni a szükséges lépéseket. Azt mondta:

korábban Orbán Viktor miniszterelnök is a közös védelem erősítése mellett foglalt állást, nem érthető, miért változtatott álláspontján.

Abban egyetértett a kormányfővel, hogy Magyarország jelenleg megvédi a határokat, segíteni szerinte ezért ott kell, ahol szükség van arra.

Elmondta azt is: bár a Sargentini-jelentés tartalmát döntő hányadban jogosnak tartja, nem az fogja megoldani az ország problémáját, azt „belülről” kell elvégezni.

Nem kommentálta a DK döntését arról, hogy tüntetés-sorozatot hirdettek, majd leállították azt, és visszautasította Gyurcsány Ferenc kijelentését, miszerint az LMP ne lenne ellenzéki párt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában