európai elfogatóparancs

2018.09.10. 23:16

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki az afgán erőszakoló ügyében

A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető felkutatható.

Budapest rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a szexuális erőszak miatt keresett menekült afgán férfi ügyében – közölte a rendőrség hétfő este a honlapján.

A közlemény szerint a díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető felkutatható, megállapítható tartózkodási helye, és a rendőrség ez alapján el tudja fogni.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi – írták.

Emlékeztettek: az afgán férfi vasárnap a hajnali órákban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt. A sértett feljelentésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális kényszerítés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrök a nyomozás során további két bűncselekmény elkövetésével hozták összefüggésbe Sarhadi Bilal Ahmadot, aki június elsején 22 óra 30 perc körül a VII. kerületi Dohány utcában, valamint június 20-án hajnalban a VII. kerületi Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.

Sarhadi Bilal Ahmad ellen a nyomozóhatóság kezdeményezte európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt – olvasható a rendőrség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában