európa kihívásai

2018.06.26. 06:22

Földi László: Angela Merkel korszakának vége

A biztonságpolitikai szakértő szerint Merkel az Európai Unióban betöltött szerepére pályázik többek között Emmanuel Macron és Sebastian Kurz is.

Semmire sem jutottak a vasárnapi brüsszeli migrációs minicsúcson a meghívott európai uniós vezetők. Nógrádi György az ECHO TV Heti Terror című műsorában elmondta, szerinte a brüsszeli minicsúcs elsődleges célja az volt, hogy megmentsék Merkelt, a migrációs krízis megoldása csak másodlagos volt.

Földi László biztonságpolitikai szakértő, a műsor másik vendége kiemelte: Angela Merkel korszakának vége van. Merkel az Európai Unióban betöltött szerepére pályázik többek között Emmanuel Macron és Sebastian Kurz is – tette hozzá.

 

Európa ma biztonságpolitikai kihívások tömegével áll szemben – jelentette ki Földi László. Hozzátette: Európát ma alapvetően határozza meg a török-görög ellentét, az európai NATO jelenlét, a francia, német és a velük szemben álló V4-ek által képviselt migrációs politika, és a katalán függetlenségi törekvések.

Földi László szerint, amikor sor kerül valamilyen európai vitára, akkor ezek az ellentétek együttesen jelennek meg a kérdésekben, melynek gyakori kimenetele, hogy emiatt nem születik eredmény.

Németországban Angela Merkel széke inog, mert a CDU-CSU egymásnak ment. Nincs német működő kormány

- tette hozzá Nógrádi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában