sokan meghaltak

2018.04.18. 13:24

Megvan a tömeges alkoholmérgezés gyanúsítottja

Az indonéziai rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, akiről azt gyanítják, hogy fő felelőse annak a tömeges alkoholmérgezésnek, amelyben sokan meghaltak Jáva nyugati részén - mondta el Trunoyudo Wisnu Andiko rendőrségi szóvivő szerdán.

Samsudin Simbolont reggel fogták el egy olajpálma-ültetvényen Dél-Szumátra és Jambi tartomány határán.

Az indonéziai hatóságok szerint Simbolon házi főzésű tömény italokat készített Nyugat-Jáva Cicalengka nevű körzetében, ahol legalább 45 ember vesztette életét alkoholmérgezésben április eleje óta.

Összesen mintegy százan haltak bele mérgező szeszes italok fogyasztásába Indonéziában ebben a hónapban. A halálesetek nagy része Nyugat-Jáván és a fővárosban, Jakartában történt. A házi főzésű alkohol vagy nem megfelelő eljárással készült, vagy mérgező metil-alkoholt kevertek hozzá, hogy spóroljanak. A máj- és idegkárosító hatású metil-alkoholból néhány tucat gramm elfogyasztása is halálhoz vezethet, az enyhébb mérgezés pedig vakságot okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában