ellenlépések

2018.03.22. 08:14

Trump aláírja a kínai importtermékek vámjáról szóló rendeletet

Az amerikai elnök csütörtökön aláírja a kínai importtermékek vámjáról szóló rendeletet. Peking jelezte, hogy Washington ellenlépésekre számíthat.

A Fehér Ház bejelentése szerint Donald Trump amerikai elnök – közép-európai idő szerint 17.30 órakor – írja alá a rendeletet.

Sajtóértesülések szerint az intézkedés 60 milliárd dollárnyi, mintegy 100 fajta termékre, elsősorban technológiai és telekommunikációs cikkekre vonatkozik majd. Elemzők szerint Washington elsősorban azokat a termékeket sújtja vámmal, amelyeknek az előállításához szükséges tudást részben illegálisan szerezte meg Kína.

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön „határozott tiltakozását” jelentette be a tervezett intézkedéssel kapcsolatban, ami szerinte „a piaci egyensúly kibillenéséhez vezet”.

A minisztériumi közlemény szerint „nem fogunk ölbe tett kézzel ülni és nézni, hogyan sértik meg Kína törvényes jogait, azonnal ellenlépéseket teszünk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában