Közéletre alkalmatlan

2018.03.24. 15:31

Juhász Péter belebukott a nőverésbe

Bocsánatot kérünk Juhász Pétertől amiatt, hogy cikkünkben valótlanul közöltük, hogy Juhász Péter hozzátartozóját bántalmazta, megverte, egy lakásba zárta és begyógyszerezte, és ezzel megsértettük jóhírnévhez, magán- és családi élet tiszteletben tartásához fűződő jogát.

Visszalépett a felesége bántalmazásával vádolt Juhász Péter, az Együtt elnöke az egyéni képviselőjelöltségtől, a párt listáját ugyanakkor továbbra is vezeti - ezt a baloldali politikus Facebook-oldalán jelentette be szombaton.

Juhász Péter, aki Budapest 1. választókerületében indult volna a képviselői helyért, lépését azzal indokolta, így kíván példát mutatni az ellenzéknek az együttműködésre, amely nélkül szerinte nincs ellenzéki győzelem.

Az Együtt elnöke belebukott a nőverésbe – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Juhász Péter visszalépésének hírére reagálva. A nők elleni erőszak teljességgel elfogadhatatlan, ilyen embernek nincs helye a közéletben, senki nem verhet és senki nem alázhat meg nőket büntetlenül: Juhász után a Jobbik alelnökének, Janiczak Dávidnak is azonnal távoznia kell a közéletből – írta Hidvéghi Balázs.

A borsonline.hu február elején hozta nyilvánosságra, hogy egy bírósági peranyag szerint Juhász Péter nemcsak bántalmazta, de be is nyugtatózta és napokra egy lakásba zárta volt élettársát. Ezután a kormánypártok egy petíció aláírására kérték azokat, akik szerint a politikus alkalmatlan a közéletre. Majd március közepén személyi szabadság megsértésének gyanújával a rendőrség is nyomozást indított az Együtt elnöke ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában