los miami

2018.02.09. 17:15

Spanyolország egy 150 év börtönre ítélt drogbáró kiadatását kéri az USA-tól

Spanyolország egy 150 év börtönre ítélt drogbáró kiadatását kéri az Egyesült Államoktól, hogy a dél-európai országban is bíróság elé állíthassák – döntött pénteki ülésén a spanyol kormány Madridban.

Álvaro López Tardónt az amerikai bíróság a Los Miami néven ismert nemzetközi kábítószer-kereskedő banda vezetőjeként azonosította, és 13 rendbeli, összesen 20 millió dollár értékű pénzmosás miatt küldte börtönbe, amely Kolumbia és Spanyolország közötti drogszállítmányokból származott.

A 2014-ben született ítélet az egyik legnagyobb mértékű büntetés volt Florida állam történetében a spanyol sajtó beszámolói szerint.

A 42 éves spanyol férfit 2011 nyarán tartóztatták le Miamiban az FBI és a spanyol hatóságok együttműködése révén.

Spanyolországban ugyanakkor 20 embert fogtak el, köztük Álvaro López Tardón testvérét. Az akció során spanyol rendőrség 34 millió dollár elrejtett készpénzt talált.

A drogbáró ellen Spanyolországban 8,2 millió eurós adócsalás és társadalombiztosítási csalás, valamint közokirat-hamisítás miatt zajlik eljárás. Továbbá gyanúsított 2007 és 2010 között Peruból Spanyolországba érkező kokainszállítmányok miatt indult ügyben is.

A Los Miami igen ismert volt a madridi éjszakai életben, több diszkót is ellenőrzésük alatt tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában