Üzleti érdekek

2018.01.08. 16:09

Agyonlőttek egy gazdag bolgár üzletembert Szófiában

A merényletet Petar Hrisztov cégének irodája előtt, a nyílt utcán követték el hétfőn délelőtt, amikor az áldozat épp beszállni készült kocsijába – adta hírül a bolgár rendőrség.

Police officers stand near a crime scene where an influential businessman was shot and later died in hospital in Sofia on January 8, 2018. Petar Hristov, 49, the owner of a big dairy company with interests also in construction, was rushed to hospital after being shot several times in a posh Sofia neighbourhood but succumbed to his wounds. / AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF

Forrás: afp

Szemtanúk elmondása szerint a lövéseket egy közeli autóból adták le. A 49 éves áldozattal nem végeztek azonnal a lövedékek: a férfi kórházba került, ahol félóra múlva belehalt sebeibe.

„A legvalószínűbb, hogy üzleti érdekek állnak a gyilkosság hátterében” – mondta sajtótájékoztatón Bulgária rendőrparancsnoka.

Hrisztov hatalmas tejüzemet birtokolt, de voltak érdekeltségei az építőiparban, az ingatlanszektorban és a turizmusban is.

Borítókép: Rendőrök állnak a gyilkosság helyszínének közelében 2018. január 8-án

AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában