A terror árnyékában

2017.12.24. 12:51

Százezer biztonságit mozgósítottak Franciaországban

Attól tartanak, hogy a karácsonyi ünnepek alatt szélsőségesek terrortámadást követhetnek el.

A pótlólagos biztonsági intézkedés elsősorban a karácsonyi vásárokra, bevásárlóközpontokra, vallási épületekre, a tömegközlekedésre és a turisták által látogatott helyekre összpontosít. A francia belügyminisztérium közleménye szerint a terrorista fenyegetések jelentette magasabb szintű veszéllyel összefüggésben 97 ezer biztonságit mozgósítottak vasárnapra és hétfőre.

A karácsonyihoz hasonló biztonsági intézkedést rendeltek el már decemberben a hanuka, az egyik legnagyobb zsidó ünnep idejére a vallási helyszínek környékén, valamint januárra az ortodox karácsony idejére is, hogy nyugodt körülményeket teremtsenek az ünneplésekhez.

A 2015-2016-ban elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozattal járó szélsőséges merényletek nyomán az Emmanuel Macron francia elnök által elfogadtatott új terrorellenes törvény pótlólagos rendőri jogköröket teremtett.

Francia katona biztonsági szolgálatot teljesít a toulouse-i reptéren 2017 decemberében. Forrás: AFP / Fred Marie / Hans Lucas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában