tragédia

2017.09.22. 18:31

Egyest kapott, öngyilkos lett egy 9 éves kisfiú

A nagyberegi gyermek otthonában vetett véget életének.

Tragédia rázta meg a kárpátaljai Nagybereget pénteken: egy 9 éves kisfiú, J. Ernő öngyilkos lett – írja a Blikk.

A kitűnő tanuló, példás családban nevelkedő Ernő a lap szerint egyest kapott az iskolában, később ráadásul levelezésen is kapták, és azt mondták neki, a szüleit is értesítik. A kisfiú délután hazament és felakasztotta magát.

Ernő édesanyja az eset óta sokkban van, és a faluban sem értik, mi történhetett. A gyereket futballklubja is gyászolja.

Végh József kriminálpszichológus szerint több oka is lehet Ernő döntésének. A mai gyerekektől ugyanis az erőfeszítés helyett a jó teljesítményt várják, ez pedig bénító lehet. Sokan úgy kerülnek iskolába, hogy tudnak írni és olvasni, így nem kell sokat küzdeniük, és amikor mégis jön egy akadály, amelyet nem tudnak megugrani, könnyen feladják.

„Egy érzékeny lelkű gyereknek elég egy-két negatív visszajelzés ahhoz, hogy úgy érezze, nincs értelme az életének. A szülők legfontosabb feladata amellett, hogy ne támasszanak túlzott elvárásokat, hogy tudatosítsák gyerekükben: mindenki hibázhat.”

- nyilatkozta a lapnak a szakember.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában