több nő dolgozhat

2018.09.15. 19:02

14 milliárd forint jut család- és karrierpontok létrehozására

A kormány 71 Család- és KarrierPONT-ot hoz létre, megyénként 3-4 ilyen létesítmény nyílt, vagy nyílik meg az elkövetkezendő hónapokban.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Esztergomban, a helyi szervezet tevékenységét bemutató rendezvényén elmondta, bár Magyarországon ma csúcson van a foglalkoztatottság, azonban nemzetközi összehasonlításban is alacsony a rugalmas munkaidőben dolgozó nők aránya.

A család- és karrierpontok feladata, hogy megtalálják a helyben, rugalmas formában ellátható munkaköröket és azokat a nőket, akik ezeket a munkalehetőségeket keresik. Mindegyik helyszín gyermekbarát és internet hozzáféréssel rendelkezik – ismertette az államtitkár.

Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, Komárom-Esztergom megyében a program megvalósítására 200 millió forintot nyert a kormányhivatal, az Otthon Segítünk Alapítvány és a megyei kereskedelmi- és iparkamara konzorciuma.

„A kamara igyekszik erősíteni társadalmi szerepvállalását, hogy ne csupán a gazdaság területével foglalkozzék, de a családoknak nyújtott szolgáltatásokon keresztül fenntarthatóvá is tegye a társadalmi jólétet célzó növekedést” – fogalmazott Szerencsés László, a kamara elnöke.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Család és KarrierPONT számára helyiséget és informatikai hátteret biztosít, felmérést készít az elérhető támogató szolgáltatásokról, OKJ-s képzéseket szervez, valamint fejlesztő képzéseket biztosít több száz ember számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában