Olvasó

2009.05.23. 02:28

Egyszerűen csak: spiclik

Csurka István és Szabó István - hogy a művész(?)világból hozzak csak két, nagy port felvert példát egykor köztiszteletben állt emberek állambiztonsági ügynökmúltjára.

nincs nev

Félre a körülményeskedéssel: nevezett egyének egyszerűen csak - spiclik. Nem tudok napirendre térni afölött, hogy ők (is) mindmáig megmondói tekintéllyel rendelkeznek bizonyos körökben. Miközben annyit sem érdemelnének, hogy tudomást vegyünk róluk.

Mai magyar tudathasadás: míg Csurkát lesajnálják az egyik, addig Szabót magasztalják a másik táborban, illetve fordítva. Mit érdemel ez az ország...?

Egy, csak egyetlenegy dologról van kikezdhetetlen egyetértés Magyarországon az elmúltnak így aligha nevezhető rendszer besúgóival és titkosszolgálati tisztjeivel kapcsolatban, kormánypárti és ellenzéki oldalon egyaránt. Arról, hogy ezeket a neveket lehetőleg ne hozzuk nyilvánosságra! Legfeljebb és kivételesen csak akkor, ha az ellentábor nevezetes alakjait járathatjuk le ezzel, lett légyen az külügyminiszter vagy alpolgármester.

Az egyik legsandább érv, hogy ha kiderülne, ki volt spicli, vagy spicliket manipuláló tiszt , akkor nem akadna senki, aki információval látná el az államot.

Mit ér az az állam, amely saját polgáraival szemben is csak ilyen eszközökkel tudja megtartani hatalmát? Mennyivel lenne különb annál a diktatúránál, amit úgymond leváltott?

De hát mit is várhatunk a mai kor mai politikusaitól ? Ungváry Krisztián történésztől származó adat: az első, szabadon választott országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai közül csak három nem volt spicli...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!