Olvasó

2012.05.21. 05:33

Döbbenet és félelem

Egy ártatlan, 16 éves lánynak kellett meghalnia egy dél-olaszországi iskolánál, Brindisiben.

Nagy Ildikó

A városról eddig nemigen hallottunk, most viszont már tudjuk azt is, hogy iskolája, amelynél a merénylet történt, Morvillo Falcone nevét viseli. Morvillo pedig Giuseppe Falcone felesége volt. Azé a szicíliai bíróé, aki (feleségével együtt) a maffia által elkövetett merényletben halt meg 1992. május 23-án, éppen húsz évvel ezelőtt. Ezért is vannak sokan, akik az akkori merényletet összekapcsolják a múlt szombatival. Ugyanakkor vannak, akik szerint nincs összefüggés a két eset között, ők azzal érvelnek, hogy a maffia sokkal jobb minőségű robbanóanyagot használt volna. Egyébként is: ez volt az első olyan alkalom, amikor iskola ellen követtek el merényletet. És talán éppen ez a legmegdöbbentőbb az egészben.

Egyelőre nem tudni, hogy Melissa Bassi milyen őrült eszme, gondolat áldozata lett. Csak reménykedhetünk abban, hogy minél hamarabb kézre kerül az elkövető, és a dél-olaszországi kisváros lakóival együtt sokan felsóhajthatnak. És bár Melissa Bassit nem hozza vissza semmilyen bírói ítélet, a tudat, hogy a merénylő megkapta büntetését, enyhíthet valamicskét a hozzátartozók fájdalmán - és sokak félelmén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!