Olvasó

2010.02.24. 03:29

A választást bízzák az olvasóra!

Tisztelt szerkesztőség! Általában érdeklődéssel olvasom lapjuk írásait.

Az Olvasó

A február 18-i számban szsz monogrammal közöltek egy írást az előző napi MSZP-s kampánygyűlésről. Feltűnt, hogy már a címben van egy irritáló (eligazító) szó, mely így hangzik: szocik. Nem lehetett volna úgy, hogy szocialisták, esetleg MSZP? Mindjárt tiszteletreméltóbb kifejezés! Mert az ilyen lealacsonyító kifejezések rögvest eligazítják az olvasót. Ezek ugyanis a legnagyobb ellenzéki párt legnagyobb képviselőinek szájából szoktak elhangozni, és ők még a megszólításaikban sem szokták tisztelni ellenfeleiket. Hát, miért kell utánozni a faragatlan embereket? Miért kell eligazítani már a címben a kedves olvasót? Az eligazodást bízzuk az olvasóra!

Felszólalók nem is voltak a gyűlésen. Szónokok voltak. Kettő is. Igaz, hogy ők sem a Fidesszel foglalkoztak, hanem a két kormányciklus munkáját hasonlították össze. Tették ezt azért, mert kampánygyűlésen szónokoltak és a hallgatóságot akarták orientálni. Talán az sem lehet nagy bűn, hogy a Kikötő című füzet elején az MSZP-Fidesz felirat díszelgett? Elvégre is közösen kormányozzák szűkebb pátriánkat. Vagy nem?

Molnár miniszter úr valóban megemlítette Kaya Ibrahim és Joszif Tot nevét és a hozzájuk kapcsolható ügyeskedéseket , amelyek már valóban majdnem feledésbe mentek, de nem voltak tisztességesebb dolgok azok sem, mint manapság a BKV botrány.

Hogy más pártokról nem ejtettek szót, az talán abból adódhatott, hogy már nincs olyan párt - a kettő kivételével -, akiket érdemes lett volna megemlíteni. Ugyanis a szétmorzsoló malom már több éve morzsolja szét a pártokat!

A nyugdíjakról is szót ejtett miniszter úr, mert a hallgatóságot ez zsebre menően érdekelte! Kérdésként tették fel ezt a témát, hiszen sok nyugdíjas volt jelen és a fiatalokat is érdekelte, hogy hány éves korban mehetnek majd nyugdíjba, s hogy miként alakul a foglalkoztatás az országban, méginkább a városban?

Erre már Kálmán András polgármester úr adott eligazítást a várost illetően. Felemlítette az eredmények mellett a negatívumokat is. De nem rejtette véka alá, hogy az eredmények nagy része az MSZP városvezetés gazdaságpolitikáját fémjelzi, de az utóbbi években már a Fidesz többség is kivette a részét a munkából.

Hát, így ment végbe ez a kampánygyűlés. És így megy ez végbe más pártoknál is, ahol a hallgatókat akarják orientálni. Viszont ne tegye ezt a sajtó munkatársa, hanem tudósítson és a választást bízza az olvasóra! Nem olyan hülye az!

Tisztelettel:

Járvás Sándor

 

Tisztelt Járvás Úr! Először is köszönöm megtisztelő figyelmét, itt és most csupán egyetlen megjegyzésére reagálnék: A szocik kifejezés használatával sem irritálni, sem eligazítani nem kívántam az olvasókat. A honi sajtóban bő másfél évtizede nevezik így gyakorta a Magyar Szocialista Pártot, többek között ők magukat is. Üdvözlettel:

Szabó Szabolcs (szsz)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!