Olvasó

2009.06.03. 02:29

Hideg zuhany - Fejlesztés, avagy fejvesztés

- Ha narancssárgán világít a kis kijelző, akkor hívjon, akár éjszaka is - mondja kissé viharvert idegállapotban a villanyszerelő a házigazdának.

Szabó Betty

Így aztán - végső kétségbeesésében - a villanypásztornak öltözött bojlertulajdonos a villanyóraszekrény elé költözött a kis sámlival, és órákon át figyelt, az ominózus narancssárga jelet várva az alagút végén - de csak nem jött a fény.

Negyedik nap, péntek: a tanácstalanság kénköves poklának legmélyebb bugyrában vergődő forró nyomos csoport konzíliumot tartott. Döntöttek: most már jöhet az ördög, vagyis az ő földi helytartója, A Szolgáltató.

A történet egyetlen pozitívuma: a bejelentés után másfél órával a szolgáltató jött, látott, s természetesen győzött. Könnyű volt neki, mert ismerte a hiba okát. Amiről egyedül csak a szerencsétlen, három napja hideg vízben fürdő, s emiatt jégkockaszívűvé fagyott fogyasztót nem értesítette senki.

Mindez a tortúra ugyanis egy (nagybetűs) Fejlesztésnek volt köszönhető. S a Fejlesztések ugyebár elvileg a jók közé tartoznak, hiszen hasznára szolgálnak a világnak, vagy legalábbis valakinek, ezért is nevezik Fejlesztésnek, nem pedig fejvesztésnek őket.

Szóval fejlesztettek, mégpedig jeladókat. Már ahol. Mert volt, ahol nem fejlesztettek, de nem is értesítettek, hogy bármi is cserére szorulna - mert ha ez nem történik meg, akkor fuccs, a régi jeladó nem küld jelet, a bojler nem kap éjszaka áramot, nem melegszik a víz, és nem fürdik a paraszt...

Ön fogyasztóbarát, vagy fogyasztóbarbár, Kedves Szolgáltató?! Vajon Ön, Kedves Szolgáltató, megtéríti-e a tucatszor helyszínelő villanyszerelő és a két doboz nyugtató árát?! Jól jönne némi jót állás, ha már jótállás, ugyebár...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!