Olvasó

2009.03.10. 03:29

Hordószónokok, prófétácskák ideje

Szidni, persze, mindenkit lehet, van is rá ok(unk), bőven, meg az indulatokat is le kell vezetni valahogy - ugyanakkor az is igaz, hogy a szidalomnak a világon semmi értelme.

nincs nev

De hát hogy jön ide az értelem?!

Ide, ahol most egy egész város tántorog a szakadék szélén, egyszerűen azért, mert fő megélhetési forrásunk, a vasmű jó, ha félgőzzel dolgozik. Megrendelés híján, készpénz híján fizetési nehézségekkel küzd. Ami máris érzékelteti hatását például a házunk melletti söröző forgalmán, ahol a pincér a máskor fő dologidőt jelentő délután közepén ásítozva keres új és új programokat a televízión...

Most már tökmindegy, hogy kellett-e privatizálni a céget, avagy sem - hisz a veszteséges állami gyáróriások egyszer(?) már a csőd szélére, máig tartó válságba sodorták ezt az országot. Most még lehet totóznunk azon, hogy el kell-e fogadnia a szakszervezetnek a négynapos munkahetet, vagy sem - látni, hogy egyik tipp sem lesz nyerő húzás. Most már, és még, lehet vitatkozni afölött, hogy mi lesz öt hónap múlva - de hát nem ez, hanem a következő öt hét a kérdés.

Prófétácskák és önjelölt világmegváltók, zavarosfejű hordószónokok és cselekvésképtelen politikusok ideje a válság mindig. S ilyenkor sok sorrend megfordul. Én például az elmúlt másfél évben azt hittem, hogy a reformra, megújulásra képtelen ország fogja maga alá temetni ezt a várost (is).

A mögöttünk lévő másfél hónap után viszont úgy sejtem, hogy a város fogja magával rántani az egész országot...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!