Olvasó

2008.09.17. 02:29

Shine On, Rick

Tegnapelőtt elment Rick Wright, a világ egyik legzseniálisabb zenekara, a Pink Floyd alapítója, billentyűse, szerzője, mindene. Könnyű persze azt mond ...

Boda András

Akit küldött már istenigazából tarkón bármikor is a korai (és persze a későbbi, most és mindörökké) Floyd - mondjuk életében egyszer is rendesen lebegtette a föld fölött a Saucerful Of Secrets, az Atom Heart Mother, vagy az Echoes (rajta épp Rick Wright egyik klasszikus-kortárs opuszával; tépett az agyába a Shine On... hihetetlen kórusa, meg úgy általában bármi a Wish You Were Here-ről, az tudja, miért hiszem fontosnak, hogy sokan tegyünk fel (bocsánat: töltsünk le, jutubozzunk be, stb.) mondjuk ma este egy Floydot - hogy miért fontos megállni egy percre, ha többre nem futja is...

Rick Wright - csak egyike volt a Pink Floyd környékén randevúzó zseniknek: nem is a leghangosabb. Amikor Waters úgy döntött, leginkább mégiscsak ő lesz a Floyd, csendben hátrébb állt. El is tűnt. Ráhagyta. Ha van öt percük, hallgassanak meg tőle bármit - és rájönnek, miért nem volt szüksége rá, hogy vitázzon. Waters-szel vagy bárki mással.

A betegséggel sem pörölt. Csendesen viselte. És csendben ment - ahogy jött. Nem ugyanaz a világ: nem csak kevesebben, de kevesebbek is lettünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!